Asigurare de Asistenta Rutiera
Asistenta Rutiera
Stiati ca acum puteti incheia inclusiv o asigurare de asistenta rutiera? Intr-adevar, putini dintre noi se gandesc ca ar putea avea nevoie vreodata de astfel de servicii, insa in cazul persoanelor care calatoresc des, ori al firmelor de transport, un asemenea ajutor se poate dovedi decisiv atunci cand vine vorba de a ajunge la timp intr-un anumit loc.

La fel ca si in cazul altor tipuri de polite si asigurarile de asistenta rutiera ofera o gama intreaga de servicii, care insa sunt diferentiate in functie de prima de asigurare pe care sunteti dispusi sa o achitati.


Astfel, gama completa de servicii include:
  • Asistenta la locul de producere a evenimentului
  • Tractarea masinii
  • Transportul soferului, pasagerilor si a bagajelor acestora
  • Cazarea la hotel a soferului pentru o noapte
  • Repatrierea autoturismului
  • Inlocuirea masinii in timpul in care aceasta este in reparatii
Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca serviciile de asistenta rutiera nu sunt de cele mai multe ori valabile indiferent de locul in care masina are nevoie de ajutor, ci doar intr-un anumit perimetru (spre exemplu, 50 de km fata de municipiul sau resedinta de judet). In cazul in care insa incheiati o astfel de polita care are inclusiv acoperire internationala, lucrurile sunt mult mai simple, intrucat companiile de asigurari au incheiate contracte cu marile firme de tractari.

In general, aceste polite sunt specifice persoanelor cu venituri peste medie, intrucat oricat de ciudat ar putea parea, prima de asigurare este destul de consistenta. La urma urmei, nu este de mirare, avand in vedere costurile obisnuite pe care le-ar implica serviciile de tractare si cazare la hotel in tara noastra ori in strainatate.

Atentie!
  • Verificati atent clauzele din politele de asistenta rutiera inainte de a le semna, pentru a va asigura ca toate evenimentele asigurate dorite de catre dumneavostra sunt incluse in contractul de asigurare.
  • Avand in vedere caracterul acestei polite, este recomandabil sa incheiati polita de asistenta rutiera cu un asigurator recunoscut pe piata pentru rapiditatea cu care plateste despagubirile, astfel riscati ca in cazul unui eveniment rutier sa pierdeti timp si bani pretiosi.