Asigurare CASCO, protectie pentru avarii si furt
Asigurare Casco
Spre deosebire de asigurarea RCA care va protejeaza in cazul in care accidentati un alt sofer, polita de asigurare CASCO va ajuta sa va reparati masina in cazul in care sunteti implicat intr-un accident, indiferent cine este vinovatul.

Cum se determina prima de asigurare

In ceea ce priveste prima de asigurare, aceasta este sensibil mai mare decat in cazul politei RCA, ceea ce face ca ele sa fie inaccesibile multor proprietari de masini.

Astfel, inainte de a incheia o polita CASCO, va trebui sa furnizati asiguratorului cateva informatii despre masina dumneavoastra, iar pe baza acelor detalii, asiguratorul va emite o oferta pe care puteti decide daca o acceptati sau nu.
RCA-Ieftin


De asemenea, veti putea alege daca doriti ca polita CASCO sa va protejeze si de alte evenimente nedorite, cum ar fi furtul masinii sau vandalizarea acesteia.

In cazul masinilor noi, valoarea asigurata a acestora se determina pe baza valorii de vanzare, in vreme ce in cazul celor aflate deja in uz, valoarea asigurata a acestora se determina pe baza pretului de catalog din care se scade un anumit procent. De asemenea, dumneavoastra sau un reprezentant al firmei de asigurari va trebui sa faceti fotografii ale autovehiculului atat in exteriorul acestuia, cat si in interior.

Pe langa acestea, nu uitati ca in cazul in care aveti dotari suplimentare cum ar fi radiocasetofon, sa il declarati si pe acesta, altfel nu veti fi despagubit in cazul in care este furat
Fransiza

Daca ati avut pana acum de-a face cu domeniul asigurarilor, ati auzit probabil termenul de fransiza. Aceasta reprezinta o suma de bani cu care dumneavoastra sunteti de acord sa contribuiti in cazul in care masina are nevoie de reparatii. Spre exemplu, in cazul in care sunteti de acord cu o fransiza de 50 de euro, iar masina are nevoie de reparatii valorand 700 de euro, firma de asigurari va plati 650 euro, iar dumneavoastra cei 50 de euro.
Atentie!

Unii prorietari de masini mizeaza pe faptul ca societatile de asigurare pot fi usor pacalite, insa de multe ori acestea colaboreaza cu detectivi particulari pentru a se proteja impotriva fraudelor. Astfel, in cazul in care incercati sa inselati companiile de asigurari, acestea se vor indrepta cu proces penal impotriva dumneavoastra.