De ce tip de asigurare auto avem nevoie?
Asigurari auto
Inca de la inceput trebuie spus ca asigurarile auto reprezinta un domeniu extrem de complex, mult mai complicat si mai dezvoltat decat isi pot multi oameni inchipui.

Necesitatea unor astfel de polite a aparut odata cu cresterea exponentiala a numarului de masini, ceea ce a dus si la cresterea numarului de accidente, iar odata cu ele si necesitatea ca soferii sa fie protejati impotriva unor pagube insemnate.

Asigurarea RCA

Asigurarea de raspundere civila auto sau RCA cum este ea cunoscuta a fost creata in Europa de Vest pentru a proteja soferii care desi parte intr-un accident auto, nu se fac vinovati de producerea acestuia. Intr-un asemenea caz, compania de asigurari a soferului vinovat va despagubi partea nevinovata, in vreme ce soferul vinovat fie isi va repara masina din resursele financiare proprii, fie va apela la polita CASCO (in cazul in care a incheiat o asemenea asigurare)

In tara noastra, polita RCA se incheie obligatoriu pentru fiecare autoturism inscris in circulatie, in caz contrar amenzile fiind cuprinse intre 1000 si 2000 de RON.
Asigurarea Carte Verde

O definitie exhaustiva ar spune ca polita Carte Verde este echivalentul asigurarii RCA pe teritoriul Uniunii Europene. Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, data aderarii Romaniei la structurile Euro Atlantice, Cartea Verde este automat atasata politei RCA, astfel incat de fiecare data cand calatoriti in Uniunea Europeana sunteti protejat in cazul in care avariati din vina dumneavoastra un alt autoturism.
Asigurarea CASCO

Spre deosebire de polita RCA care despagubeste partea nevinovata intr-un accident, asigurarea CASCO este destinata in a repara masina pentru care aceasta este incheiata. In plus, pe langa daunele cauzate de un accident rutier, aveti optiunea de a adauga diverse clauze la contractul de asigurare, care sa va ofere protectie suplimentara in cazul producerii unor evenimente cum ar fi furtul sau vandalizarea autoturismului.
Asigurarea CMR

Asigurarea CMR este polita de asigurare care se incheie de catre firmele al caror obiect de activitate il reprezinta transportul de marfuri si are drept obiect despagubirea beneficiarului produselor in cazul care acestea sunt distruse/ deteriorate pe parcursul calatoriei, ori sunt livrate cu intarziere, ceea ce poate provoca anumite pierderi beneficiarului.