Reduceri de pret pentru pensionari la asigurarea RCA
RCA - tarife reduse pentru pensionari
Pentru mai multi ani, in goana lor dupa clienti, companiile de asigurari au practicat tarife mult mai reduse in cazul pensionarilor. Astfel, de cele mai multe ori primele de asigurare au fost reduse la jumatate, ceea ce a determinat multi conducatori auto sa prefere inmatricularea unui autoturism pe numele parintilor tocmai pentru a beneficia de aceste facilitati.

Conform listelor tarifare declarate pentru anul 2011, acestea sunt cateva companii care practica reduceri la polita de asigurare RCA pentru pensionari.
  • Astra 20%
  • Ardaf 25%
  • BCR 35%
  • Groupama 20%
  • Asirom 25%
  • Uniqa 25%
  • Carpatica 20%
  • Omniasig 25%

Cea mai mare reducere oferita pentru RCA pensionari nu inseamna insa ca aceasta polita este cea mai ieftina. In calculul pretului intra mai multi factori in urma carora companiile de asigurari acorda mariri sau reduceri de pret, fiecare folosind considerente diferite. Astfel compania cu cea mai mare reducere de pret poate avea un tarif mai ridicat pentru localitatea sau marca auto pe care o detineti, acest lucru determinand ca o alta companie, care poate nu ofera o reducere pentru pensionari atat de mare, sa va poata oferi un pret mai bun.

Dupa cum spuneam si la inceputul acestui material, companiile de asigurari au inceput aceasta "moda" a reducerilor aplicate persoanelor in varsta deoarece doreau sa atraga clientii. In plus, exista si un alt element de statistica ce merita amintit si anume faptul ca avand in vedere varsta inaintata, riscurile ca un pensionar sa provoace accidente de circulatie sunt mult diminuate fata de un conducator auto tanar spre exemplu, care are mult mai putina experienta la volan.

In ciuda acestei politici "prietenoase" fata de pensionari, multe companii de asigurari au inceput sa priveasca in ultima vreme cu rezerve aceasta reducere devenita deja traditionala, indeosebi datorita crizei economice care afecteaza industria asigurarilor prin scaderea incasarilor din prime de asigurare, dublata si de cresterea usoara a incidentelor rutiere.

Avand in vedere acest fapt, o serie de asiguratori au decis in ultimul an sa nu mai acorde aceste reduceri pensionarilor, sau chiar daca le-au mentinut in oferta, nu au dorit sa popularizeze acest fapt, astfel ca in acest moment persoanele varstnice nu mai au la fel de multe optiuni ca inainte.