Asigurare RCA pentru motociclete
Asigurare pentru Motociclete
Asigurarea motocicletelor ocupa un loc aparte in peisajul asigurarilor auto, atat in ceea ce priveste asigurarea de raspundere civila, cat si CASCO si aceasta deoarece, chiar daca nu sunt atat de comune precum automobilele, asigurarea motocicletelor este obligatorie.

Spre exemplu, una dintre particularitatile politei RCA specifice motocicletelor este ca aceasta se incheie doar pe perioada verii, adica 6 luni, dintr-un motiv cat de poate de simplu: cate motociclete ati vazut circuland iarna pe sosele? Probabil niciuna.

Bineinteles, exista si oferte pentru 12 luni, insa majoritatea celor care detin un astfel de mijloc de transport nu le folosesc o perioada mai indelungata si astfel prefera sa nu le asigure.

In ceea ce priveste asigurarea CASCO specifica acestui tip de vehicule, trebuie spus ca incheirea unei astfel de polite este de multe ori dezavanatajoasa pentru proprietarii motocicletelor din simplul motiv ca primele procentuale de asigurare sunt sensibil mai mari decat in cazul autovehiculelor, si aceasta deoarece o motocicleta este - cel putin teoretic- mult mai usor de furat si accidentat.

Mai mult, in cazul unui accident, sansele ca un astfel de mijloc de transport sa fie avariat in totalitate sunt mult mai mari, ceea ce implica si o despagubire pe masura din partea companiei de asigurari.

Pe langa aceasta, in cazul in care aveti o motocicleta si doriti sa o asigurati, veti avea surpiza sa constatati ca nu toate firmele de asigurari din Romania ofera un astfel de produs financiar si aceasta tocmai datorita sanselor crescute ca evenimentele asigurate sa se intample.

Atentie!

Si motociclistii se supun legilor in vigoare! Conform legislatiei, neintocmirea asigurarii RCA se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 1000 si 2000 RON. Din nefericire, datorita poate spiritului mai rebel ori tineretii, multi motociclistii nu cred ca pot fi prinsi. Ei bine se inseala, iar amenzile sunt aplicate indiferent de varsta motociclistului.